pühapäev, 10. detsember 2006

Polymer; 400 kcal tunnis

Iga kord, kui bändil mingi esinemine on, siis kaob terve päev käest. Igasugune sehkendamine algab juba hommikust peale. Alguses on vaja trummikola bändikast kaasa võtta, isegi kui tehnika iseenesest on kohapeal olemas, iga bänd kasutab siiski oma trummitaldrukuid ja Tõnisel on lisaks mingeid stande veel vaja- teeme proovi, siis teise kohta asjad üles, soundcheck (mis alati venib, sest tehinka ei ole õigel ajal üles pandud) Ja siis esinemine iseenesest võtab aega pool tundi kuni nelikümmendviis minutit ainult. Aga päev läinud nagu niuhti...
Eile esinesime Polymeris üritusel "4 Season". Asi venis, rahvas tuli kohale umbes 12. ks alles umbes sel kellaajal läksime peale ka. Kujutage ette lava, mis on nagu vesivoodi- kui natuke liigutad, siis vetrub nii, et trummid, kidravõimud ja muu kola õõtsub viimse ja mille ümberkukkumist takistab god knows what Tõesti väga jube konstruktsioon oli. Teiseks minu meelest meie muusika ei sobinud sinna üritusse, sest see on liiga selge ja ütleme, et loogiliselt ülesehitatud, liiga tüüpiline võib-olla. Teise bändid olid sellised tõsiselt sürrid, midagi ei saanud aru. Natuke meenutas muusikat Glaabu multifilmist, mis mulle juba lapsena tekitas hulluksminemise tunnet. Natukene isegi mõtlesin selle muusika peale tol hetkel, et kui ma seda muusikat naudiksin, siis ma peaksin mentaalselt hullumas olema, peas peaks valitsema sellised äärmised negativistlikud tunded ja mõtted või peaksin olema sügavalt usklik. Mitte uskilik selle argises tähenduses, et usk jumalasse vms, vaid pigem usk mingisse needusesse, ebamaisusesse... Sel hetkel kui üritasin kuulata seda muusikat ja mõtestada seda enda jaoks lahti, olin üksi bändiruumis, õigemini bändiruumiturvamees oli kah, aga too tundus selline vaikne olevat. Ja siis olles just muusikasse süvenenud ja aru saanud, kui creepy see muusika tegelikult on, siis küsib turva "kas sul on närvid läbi vä?" ee.. hea küsimus :D! Tegelikult oli polümeris vägaväga külm, et koguaeg oli selline kerge värin sees, jah ime pole kui mõni arvab ,et närvid läbi on. Ma ei ole harjunud sellise külmaga. Kuigi tegelikult ma teadsin, et seal külm on ja olin valmistunud selleks- vastavad riided olid ka kaasas, kuid siiski... ikka oli liiga külm. Need, kes Jüri- Tõnise sünnipäevale plaanivad tulla, pange heaga midagi eriti sooja selga! Kampsunist ainuüksi jääb väheks! Järgmisel laupäeval on pisem ruum, aga parem olla valmis selleks ,et seal ei pruugi siiski soe olla. Aga tund aega külmavärinaid pidi põletama 400 kilokalorit, nii ,et ... :D
Inimesed, kes kohal olid, olid boheemlaslikud (välimuse järgi), kuid ülimalt sõbralikud ja toredad inimesed. Saime mõningad uued tuttavadki, keda ilmselt samuti saab juba nädalapärast kohata. Kõik tundusid olevat rohkemal või vähemal määral muusikaga või kunstiga seotud inimesed. Huvitavaid persoone ikka jagus.
Palju aega veetsime Witches Brew proovikas, seal olid vähemalt puhurid ja sooojus :D Ja teiseks lemmikkohaks oli vesipiiburuum, kus kanepi hais juba peo alguses esimese asjana ninna torkas. Ruum oli suht tossu täis, kuid teatavasti inimene harjub kõigega ja kiiresti. Ja trummitalendid tegid tšembel selliseid rütme, mis hüpnotiseerisid inimesi.
Päev lõppes alles poole nelja paiku ja pisukese pauguga. Sõitsin autoga natuke pahasti, aga eks seegi asi saab parandatud lähipäevil.
Ei saa öelda, et see pidu oleks nüüd vägaväga meeldinud, kuid omapärane oli küll, just selline teistsugune, kuhu ma ise tavaliselt ilmselt ei läheks. Huvitav oli (mitte sajaprotsendiliselt, kuid siiski) samuti olid inimesed toredad. Järelikult võib rahule jääda. Kahju on vaid sellest, et tänane päev seetõttu suht unine oli ning planeeritud kontserdile väsimuse tõttu minemata jäi :3

4 kommentaari:

KikuRiinu ütles ...

phehe. toda rastapatsidega kutti ma isegi tean.:) aga mind hakkas hullu moodi huvitama, mis bänd too teine oli, mis nimi? mingi selline alternatiivsem või elektroonilisem?

vips ütles ...

seal oli isegi mitu bändi..
ee.. "Luarvik luarvik" ja
"Pshyatric ward"

vips ütles ...

ja mingi kutt oli veel, kes üksi esines. Arvuti taust oli ja kidraga tegi peale mingeid sürre helisid, mis käisid pealuust läbi.. Ma ei tea mis ta nimi või artistinimi on. Muidu pidavat mängima Sitar-i, aga seekord oli kidraga.

KikuRiinu ütles ...

luavrik luavrik on täitsa ok bänd üldiselt - selline elektronic, synthpop, kergelt alternatiivne..:)