teisipäev, 9. jaanuar 2007

säästupõrsas:D

Vesi ca 3 krooni eesti rahas, ehk siis 1.5 poundi eriti odav, eks. Bensiin täpselt sama palju, 3 krooni meie rahas!!! Ime pole, et see liikluskultuur siin nii pekkis omadega on, muudkui paarutavad oma autodega ( kui neid üldse autodeks nimetada saab) vähemalt 95% taksodest peaks küll kuhugi igihaljasse muuseumi kuuluma. Kujutage ette veneaegsaeid vanu volgasid, mis kilisevad ja kolisevad igatepidi, uksed avanevad ainult sissepoole, kui üldse avanevad, ukselinkidest võib ainult unistada:D ja siis selliste logudega sõidavad üle 100km/h. Muidugi on teele paigutatud ”lamavaid politseinikke”, aga sealt pannakse samasuguse täiega üle (autod on ju nii logud, et mis seal ikka hoida) Üks taksist lubas suht soodsa hinna eest Kairosse viia, noh püramiide vaatama. Vist 1500 eegu eest or smth. Siit Hadaba linnaosast asub see ca 500km kaugusel.. hehe, ILMSELT peaks see takso sellise sõidu vastu, muidugi mitte:D Huvitav, kas egiptlased ajaksid eestis taksod politseiautodega sassi? :D Sest nende taksod näevad täpselt sellised välja, ainult kiri „ Politsei” on puudu:D
Üks huvitav seik veel beduiinidest ka. Kui käisime safaril, siis oli meie isiklikuks giidiks üks kohalik Kairost, natuke vanem kui meie, kuid siiski suhteliselt üheealine ja ta oli nõus lahkesti rääkima igasugustest egiptlasi puudutavatest asjadest ja viis meid ühte beduiinikülla. Pmst beduiinid on omavahel kõik sugulased, seal abiellutakse oma perekonnast või sugukonnast pärit inimestega. Meie mõistes suht hirmutav, me ju õpime koolis, et tekivad väärarengud kui ühe pere inimeste geenid kokku saavad, aga noh nagu üks reisikaaslane ütles „ Ega need beduiinid just normaalsed olegi..” Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida... Vaid... Beduiinid elavad oma kivihurtsikutes in the middle of nowhere, karjatavad oma kaamleid ja elavat suhteliselt kesist elu. Selles beduiinihurtsikus, mille juures käisime, ei olnud tõsiselt mitte kui midagi, kiviseinad, maas paar kaltsuvaipa, mingeid tekke, patju vms üldse ei olnud, rääkimata telekatest jms ( seda ei arvanudki, kuid siiski mainin..) Isearetatud elekter oli küll, et mingid väikesed tulukesed saaksid põleda.. Beduiin ise kandis vanasid nartsusid (noh see ürp, teate ju küll), mis olid täiesti ära pleekinud ja mitmest kohast rebenenud... ja siis hakkab järsku mingit pininat beduiinipoisi taskust kostuma.. JA onu võtab taskust NOKIA viimase trendi mudeli välja. PÄRISELT! Sellise ümmarguse, millel on ka arvuti funktsioon ( ma ei oska küll konkreetset mudeli nr-t öelda, kuid siiski tean seda telefoni..) Nagu whatta hekk!? Mida nad teevad mobiiliga? Helistavad üksteisele ja küsivad, millise mäenuki juures teine oma kaamlitega on? Heh, tõesti huvitav, eks..
Aga eilne õhtu kujunes rahulikuks- istusime õhtul koos teiste reisikaaslastega vesipiibupaviljonis ja piibutasime, kohalik „Tulejumal Sid” tegi meile ka lõkke ning tänu sellele oli päris soe olla, muidu on ikka õhtuti suht jahe. Endale pole veel jõudnud vesipiipu osta- kasulikum on seda viimastel päevadel teha, siis on nähtud erinevaid hindu ja ka valikusti mingisugune pilt ees, sest asjad kipuvad enamjaolt siiski korduma. Ja teine asi, miks hiljem on kasulikum.. nagu kohalikud ütlevad „The whiter you are, the more you pay” Jumekamad inimesed saavad alghinna juba odavama:P Kuigi elu siin on suhtleliselt odav, meie mõistes küll. Aga kui tead tegelikke hindu ,siis ei taha nagu üle kah maksta.
Täna hommikul jõudsime ka snorkeldama. Punane meri on soolane, väga! Ujuma ei pea, viskad lihtsalt käed- jalad laiali ja hulbid vee peal, põhja ei vaju. Õnneks on meie hotelli rannas ka korallrahu, kus on mida vaadata. Erinevad kalad ja muud veeolendid. Tõesti, Sharm el Sheikh (lõpuks ka õige kirjapilt eks:D) on kompaktne, kõik on käe- jala juures, erinevalt Hurghadast. Ja see on ka hea, et meie hotell asub täpseld old Sharm-i (2km) ja Naema Bay (6km) vahepeal. Taksoga on see köömes. Ja takso hinnad on siin ODAVAD! Muidugi kokkuleppe küsimus, sest taksomeetreid neis ei ole ja maksad nii palju kui ise enne taksosõitu kokku lepid. Aga neisse keskustesse on hinnad kuskil 5-15 LE ( ehk siis 10-30 krooni eesti rahas).

Kommentaare ei ole: