pühapäev, 14. jaanuar 2007

bäkk in da business


Jah. Läbi ta nüüd ongi (selleks korraks.. just nimelt selleks korraks, sest ma lähen veel tagasi. Kindlalt!) Vastandlikud tunded on- ühes mõttes on ju hea tagasi olla, näha kalleid sõpru ja peret, aga teisalt jäid sinna Egipti päikese alla samuti nädalaga päris kalliks saanud inimesi. Emotsionaalsus on minu teema, seega ei häbene tunnistamast, et võttis pisara silma küll, et peab kõik selle ilusa ja armsad inimesed sinna maha jätma. Veel oleks tahtnud, aga siis oleks ilmselt veel raskem olnud ära minna.. Kuigi Mohamed (my Egiptian brother) ütles, et võime veel tema juurde jääda:D Aga Eestis vaja samuti edasi elada.
Puhkusega olen täisti rahul, kuigi noh puhkamine "puhkamise" mõttes ei toiminud. Ikka pidev sebimine ja siblimine- nädalast jääb isegi väheseks, palju asju oleks tahtnud veel teha & näha... aga eks siis järgmine kord :P Rahulolu tekitab veel see, et seal sai juurde õpitud niiii palju, erinevate kultuuride mõitsmine tuleb siiski läbi praktilise kogemuse ning reaalse kokkupuute, üks asi on seda kõike raamatust lugeda, teine asi on see, kui oled selle kõige sees...
Tutvusime ka ühe huvitava paariga ( noh vanuselt võiksid nad olla meie vanemad, kuid seltskondlikus mõttes ei ole vahet..) Nad olid sündinud aafrikas, kuid rahvuselt indialased ning elasid Inglismaal- päris huvitav kooslus, kas pole? Vestlused nendega olid vääääga harivad... ja muidugi huvitavad. Kusjuures vbl järgmine trip ongi just inglismaale nende juurde.. eks näis.
Kaasa tarisime ikka väga palju stuffi, raha kulus samuti suht palju (kuid see pole tähtis ega peamine), kohvrid olid täiega ülekaalulised, aga mis siis :P Kõik asjad kahjuks ei jõudnudki tervelt eestisse:( Aga nt vesipiipu sai juba eile katsetatud.. ja tõesti vesipiibul ja "vesipiibul" on suur vahe.. ( nimelt saime ka vesipiibukoolituse, täpselt mida vaadata, kuidas mingid detailid on kokku joodetud, kuidas mingi augud peavad olema asetatud ja kuidad õhk peaks läbi käima jnejne..) Enamus egiptuse turul olevatest vesipiipudest on mõttetud- masstoodetud plönnid. Kohalikud tahavad nende eest ütleme maksimaalselt 150 kohalikku raha (300 meie rahas siis) ja inimesed ostavad ja ostavad ja ostavad... odav seepärast.. Eestlane ei ole ju eriline vesipiibutaja egiptlasega võrreldes, seega kvaliteet ei ole oluline ?! Aga kui neid kahte (odavat ja kallist vesipiipu) kõrvuti proovida, siis vahe on märgatav. Ühest tuleb paks suits otse kurku ja on natuke kibe, aga teine on selline pehme, mõnus ja mahe, täidab oma eesmärki, ehk siis saad tunda tubaka maitset, mitte ei ahmi tossu kurku. Kes tahab, võib proovida;)

Aga nyt, läheb nännide jagamiseks- osad said küll juba eile kätte, aga kes ei saanud, siis vbl ehk nüüd kohe:P

Tsau.

Kommentaare ei ole: