reede, 24. november 2006

Muusikaga muusikas


„ ...Ai hea, kui hea on Neljapäev.“- Aga oligi hea ju. Tanel Padari & The Sun-i
Live DVD esitluskontsert Rock cafes. Nagu arvata võis, oli Rock Cafes täismaja, hoolimata isegi neljapäevasest päevast. Rahvast voolas aina juurde ja juurde ning muidu suur ja kõle saal ei tundunudki enam nii suur ja kõle.
The Sun-i soojendajaks oli „Aides“. Ohhh Shitikas... Kes teab, kes ei tea, aga ma fänann pikemat aega basskitarre ja bassikäike ja bassiste ja kõike, mis on seotud basskitarrist tuleva muusikaga, mis ihust ja hingest läbi käib. BasskitarrRock Hallelujah! Aidest olen varem ka kuulnud ja tean väga hästi kui paganama hea bassist seal bändis on, aga krt et ta nii hea on... Tõesti!

Basskitarr on kõige lihtsam pill üldse. Selles mõttes lihtsam, et lihtne on seda mängima õppida. Kes midagi muusikast jagab, see teab, millest ma räägin... Basskitarri on lihtne mängima õppida, aga HEAKS bassistiks meeletult raske saada. Üks asi on mängida noote duuridele alla, teine asi on välja mõelda häid harmooniaid, osata summutamistehnikaid, osata end muusikaliselt väljendada, sealhulgas arevestades meetrumit ning rütmi. Et siis mis..? Aidese bassist on niiiiii hea:D Hästi sümpaatne tundus ka. Mitte nagu enamus noortebändide liikmeid, kes on sellise suhtumisega ,et „Ohh yeeaah MEIE oleme kõige lahedamad ja ainult selline muusika on normaalne, mis meie bänd teeb.. shallallalaa“ Like "Libista 50" poisid..Tõesti Respect Aidesele!
Rock Cafes oli kõiksugu inimesi. Pool saali oli tuttavaid nägusid täis- muusikud erinevatest bändidest. Sõbralik rahvas, omad inimesed Mõnus...
The Suni ajal, jah ,tegelikult ka Aidese ajal olime esireas. Muidugi toimus seal suurem trügimine ja nügimine, parima koha pärast- kuna me olime esireas, täpselt keskel, siis võite arvata, milline konkurents neile kohtadele oli:D Aga mul on oma nipp ka, kuidas hoida rahvast endast eemale:P Tuleb kanda võimalikult jõhkra kontsaga saapaid, et tagumised seljas elama ei hakkaks ja ise oma „ heaolu“ nimel back off-i hoiaksid.. Algul üks suurte tissudega tädi lausa pressis oma udaraid mu seljale laiaks.. apppiiii. Juba vihastasin ta peale ja mõtlesin kurje plaane, kuidas „puhtjuhuslikult, kogemata“ talle küünarnukiga piki vahtimist lajatan.. aga järsku koputas tšikk (noh mis tšikk, noor küll ,kuid välimuselt selline mammi pigem) mulle õlale ja ütles, et hoiab tagumist rahvast minust eemale, et nad mind vastu lava laiaks ei litsuks :D Heh, ühesõnaga sain omale turvatibi ning enamus kontserdi ajal oli mul niiiii palju ruumi ümber. Päris hea oli.. kui mitte palavust arvestada :P Kogu see kargamine võttis päris läbi ja mõne kilo ka kergemaks.. nii, et tasus ära.
The Sun oli nagu ikka PARIM! Ka rahvas viimases reas ja rõdul oli end hingetuks rokkinud.
Alati pärast mõne bändi live-i on ka endal tahtmine midagi uut teha... Niisiis täna sai mu akustiline endale uue sixpacki ja üle pika aja sai mõnuga kitarri mängitud. Peale selle oli veel bändiproov. Ehk siis „ päev muusika sees!“ Ajee.

Kommentaare ei ole: